Niemałą lokalną sensację wywołał Karol Okrasa, pojawiając się w gospodarstwie agroturystycznym w Wawrochach. Kucharz, znany z telewizyjnych ekranów, kręcił tam kolejny odcinek kulinarnego programu. Później poszedł ze swoją ekipą do pobliskiego lasu na grzyby.

Okrasa w Wawrochach
Karol Okrasa dekoruje twarożkiem i konfiturą przystawkę do dania głównego

Gospodarstwo agroturystyczne „Kamez” prowadzone przez Elżbietę Kobus trafi na telewizyjne ekrany. W miniony weekend Karol Okrasa przyrządzał tam pieczoną przepiórkę, nagrywając kolejny odcinek popularnego kulinarnego serialu „Okrasa łamie przepisy”. Program dedykowany jest kuchni regionalnej i historycznej, a autor do jego realizacji wybiera różne ciekawe zakątki kraju. - Mój menedżer, przeglądając ulotki promujące zagrody edukacyjne w gospodarstwach agroturystycznych, wybrał posiadłość Elżbiety Kobus – tłumaczy nam Karol Okrasa, dodając, że właścicielka chętnie zgodziła się ugościć całą telewizyjną ekipę.

 

 

Aby zapoznać się z pełną treścią artykułu zachęcamy
do wykupienia e-prenumeraty.